Friday, 9 December 2011

Sleeping Beauty

Assalamulaikum .
HAHA . Tajuk entry nampak menarikkan ? Menarik kee ? HIHI , Dah jam 3.20 pagii dan kite masihh tak bolehh tidur . Tulahh terlebihh tidur siang agaknyee . Sejak kebelakangan nihh kite susahh betull nk tidur , Tak tahulah kenapee . Emm , Risau jee . Ecehh , tertangkap leleh pulerr . HEHE . Okayy sebenarnyee tidur siang nihh ade kebaikan dan keburukanyee jugakk .


"Tidur yang sedikit di waktu tengahari (qailulah) tidaklah keji. Rasulullah ada melakukannya." Imam Al Ghazali di dalam kitab 'Ihya Ulumuddin' telah berkata: "Hendaklah seseorang tidak meninggalkan tidur di siang hari kerana ianya membantu ibadah di malam hari sebagaimana sahur membantu puasa di siang hari. Sebaik- baiknya ialah bangun sebelum tergelincir matahari untuk solat zohor


nampak kann ? Rasulullah pun cakap tidur siang tuu takdelah haram atau apee cume untuk bagi kite refill energy bagi menunaikan ibadah . Sesungguhnyee islam itu memudahkan . Dan kalau nak tahu ade kajian mengatekan orang yang tidur siang nihh mempunyai daya kreativiti yang tinggi , So jom tidur siang ramai-2 . HAHA .

Tapi ingat tidur siang berkualiti hanye selame 15-20 minit dan TIDAK boleh lebih , Nanti lain pulakk jadinyee . p/s : Oppsss , maaflah kalau tajuk entry tiade kaitan , tuu cume name glemer kite jee . HEHE :)
Hak Milik Persendirian Syahierria.Blogspot